persoonlijke tatoeage, vermeerderd en vormgegeven als bloem

fragment van een kaarsenhoudertje op tafel

fragment van een tafel, draad waar lampen aan hangen en gordijnen

mind over matter

Lutske + me – 2014

Abstract moments is de categorie waarbinnen een enkel beleefd moment wordt vormgegeven in een abstract digitaal vormgegeven schilderij. Vaak symbolisch, geinspireerd door de verhalen en omgeving van de opdrachtgever. Je kunt denken aan een bruiloft, een belangrijk moment in de tijd, een naderend afscheid en een betekenisvolle herinnering.

Ik kom langs op een moment en locatie naar keuze. Is er een plek die bijzondere herinneringen oproept, bijvoorbeeld op de dijk kijkend over het IJsselmeer of een verscholen plekje in het bos? Is er een moment die je wilt koesteren, een dag die boven alles uitsteekt, bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of diploma uitreiking? Als je gewoon een bijzonder beeld wil, persoonlijk en uniek, dan zijn er tal van momenten te verkiezen. Hoe alledaags ook, het blijft een ontmoeting met jou, wat kleur krijgt door jouw verhalen.

Wat doe ik ter plekke? Ik maak foto’s van uitvergrote zaken in je omgeving. Bijvoorbeeld het groene gras, een mooi relief op de muur, een prachtige straal zonneschijn die door de luxaflex heen schijnt en weerkaatst op de houten vloer. Ter plekke laat ik me inspireren door wat jij mij als omgeving hebt aangereikt. Thuis zal ik fragmenten uit deze opnames anders rangschikken en bewerken, waardoor er een nieuw beeld ontstaat. Eén met een symbolische waarde voor jou, en ook voor mij. Dat is you + me ARTWORK.